Iohannis somează Ungaria la întâlnirea cu Katalin Novak: „Este absolut necesară evitarea gesturilor unilaterale”

Sursă foto: X

Preşedintele Klaus Iohannis se află miercuri în vizită oficială în Ungaria, la invitaţia președintei Katalin Novák. Este prima vizită oficială la Budapesta a unui preşedinte român în ultimii 14 ani și este o ocazie pentru „a discuta despre stadiul relației de Parteneriat Strategic”, transmite Administrația Prezidențială. Acesta i-a transmis președintei statului ungar că, în vederea dezvoltării relației bilaterale, „este absolut necesară evitarea gesturilor unilaterale sau controversate”. Vizita lui Klaus Iohannis are loc la o zi după cea a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, la București. La Budapesta, președintele României nu se va întâlni cu premierul ungar Viktor Orban, plecat pentru o vizită de trei zile în Georgia.

ACTUALIZARE 15:25

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Budapesta, că i-a transmis președintei Katalin Novak disponibilitatea deplină a autorităţilor române de a acţiona pentru consolidarea dialogului şi a cooperării bilaterale.

„Este absolut necesară evitarea gesturilor unilaterale sau controversate”, a punctat Klaus Iohannis.

„Vizita mea astăzi la Budapesta, la invitaţia doamnei preşedinte Katalin Novak, constituie un semnal important privind dezvoltarea viitoare a relaţiei noastre bilaterale. (…) Am exprimat disponibilitatea deplină a autorităţilor române de a acţiona pentru consolidarea dialogului şi a cooperării bilaterale şi de a oferi şi mai multă substanţă parteneriatului strategic dintre ţările noastre. România urmăreşte ca acest dialog să aibă o dinamică pozitivă, de dezvoltare şi aprofundare, în interesul tuturor cetăţenilor noştri, indiferent de originea lor etnică. România promovează o abordare deschisă, transparentă, pragmatică, bazată pe încredere reciprocă. Cred cu tărie că este absolut necesară evitarea gesturilor unilaterale sau controversate”, a spus Klaus Iohannis în cadrul declaraţiei de presă comune.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: