Iohannis, supărat pe traseiști

Ordonanța care le permite aleșilor locali să migreze fără a-și pierde mandatul le dă bătăi de cap celor din Partidul Național Liberal, care par a fi cei mai afectați. Liderul PNL, Klaus Iohannis, a declarat că nu va primi în partid traseiştii politici.

‘Vom respecta ceea ce am spus. Nici nu cred că este cazul să spun că Ordonanţa 55 este foarte discutabilă. După părerea specialiştilor noştri în drept, este neconstituţională din cel puţin trei motive, iar primarii care se folosesc de prevederile acestei ordonanţe riscă, în cel mai scurt timp, după ce va fi anulată de Curtea Constituţională, să se găsească în situaţia de a fi demişi. E un joc foarte riscant modul PSD-ului de a crea, pentru propriul candidat şi pentru partid, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, un avantaj’, a susţinut Klaus Iohannis.

Partidul Liberal Reformator pare a fi cel care creează probleme în PNL, dat fiind faptul că tot mai mulți membri PNL au demisionat din partid și au preferat să se înscrie în PLR.

‘Caută explicaţii pentru a le spune acestora de ce trec la noul UNPR, numit PLR, sau la alte formaţiuni foarte interesante şi atunci, sigur, una din explicaţiile cele mai simple este să spună că nu este de acord cu noul preşedinte. Eu nu sunt nici anti-băsist, nici pro-băsist. Eu am intrat în politică pentru a schimba lucrurile şi exact din acest motiv vreau să devin preşedintele României, pentru a schimba modul în care se face politică în această ţară. Vreau o politică cu mai puţină gălăgie şi mai multe rezultate, o politică cu mai puţin spectacol şi mai multe soluţii şi vreau să contribui semnificativ cu mai multe proiecte politice pentru viitor. După părerea mea, politicianul Traian Băsescu este de domeniul trecutului’, a susţinut Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale.

Potrivit acestuia, cei care au plecat până în prezent din PNL nu au făcut-o din acest motiv, ci pentru că ‘acolo se pregăteşte o intrare, poate, la guvernare, sau nişte cadouri electorale’.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: