Ionuț Stroe (PNL) a cerut măsuri împotriva extremismului, la nivel european

Sursa foto: media.pnl.ro
Sursa foto: media.pnl.ro

Ionuț Stroe crede că politicienii trebuie să vină cu programe serioase pentru a combate aceste manifestări.

„Vedem in ultimii ani o revenire a ideologiilor de extremă dreapta în întreaga Europă, manifestări toxice pe care le-am fi dorit uitate. Și în România avem exemplele noastre, precum AUR sau Șoșoacă, care încearcă să re-branduiască extremismul într-o alternativă. În numele grupului EPP – European People’s Party, am cerut un răspuns ferm și coordonat la nivel european”, a transmis Ionuț Stroe.

Acesta a luat cuvântul în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei unde, în numele grupului Partidului Popular European, a tras un semnal de alarmă asupra ascensiunii mișcărilor de extremă dreaptă pe întreg continentul.

„Trebuie să ne facem o prioritate din a combate extremismul, discursul instigator la ură și dezinformarea și din a promova activ alfabetizarea mediatică și gândirea critică. (…) Poate mai mult ca oricând, este datoria noastră, a politicienilor, să venim în fața oamenilor cu programe serioase, bazate pe valorile europene, în special în contextul alegerilor europarlamentare, unde există un pericol imens ca acești instigatori la ură să își facă loc în Parlamentul European și să blocheze dezvoltarea și progresul tuturor”, a transmis Ionuț Stroe.

Discursul acestuia la Strasbourg, în cadrul dezbaterilor pe tema ascensiunii extremismului, a fost susținut în aceeași zi în care la București partidul AUR și Diana Șoșoacă s-au organizat pentru a boicota vizita în România a președintelui ucrainean și prezența sa în Parlament. Aceștia au anunțat proteste și l-au întâmpinat pe Volodimir Zelenski la intrarea în Senatul României.

„Aici este România, e pământ sfânt, iar aici Zelenski nu are ce căuta, să pângărească Parlamentul României, să încalce suveranitatea poporului român. Este un nazist. Zelenski este un nazist, nu are ce căuta în România”, a declarat Diana Şoşoacă.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: