Ionuț Stroe: PNL va avea propriul candidat la prezidențiale. Candidat comun, doar dacă ne susțin cei de la PSD

Ionut Stroe

Invitat luni în emisiunea Puterea Știrilor, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a anunțat că formațiunea politică va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale, iar varianta unui candidat comun PNL-PSD va exista doar dacă social-democrații vor accepta să susțină candidatul liberal.

„Nu, nu există în momentul de față niciun fel de posibilitate să avem candidat comun cu Partidul Social Democrat. Asta poate doar în condițiile în care s-ar oferi să sprijine candidatul PNL. Deci vom candida sub siglă proprie. Am spus lucrul ăsta cât se poate de clar și limpede la ultimul Consiliu Național, la Sinaia. Niciodată până în momentul de față nu am avut vreo ofertă politică comună cu alte partide, cel puțin în ceea ce privește opțiunea noastră pentru prezidențiale. Și de data asta suntem siguri că vom performa prin forțe proprii.

Discuții de genul celor anunțate de dvs. au trecut de mult, deci fiecare partid va avea candidat propriu. Deciziile sunt foarte, foarte clare, indiferent că există această formă de colaborare pe care am asumat-o public și transparent, fără niciun fel de probleme acum aproape 2 ani de zile, mă refer la guvernare, la asigurarea unei stabilități, unei funcționalități a a guvernării. E singurul lucru care ne leagă de Partidul Social Democrat. Cu siguranță fiecare partid își va prezenta în acest an oferta politică proprie. Dacă lucrurile vor avea rezultate bune, mă refer la această guvernare, putem continua colaborarea și ulterior ciclului electoral din acest an”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

 

 

Sociologul Marius Pieleanu, director al Avangarde, a anunțat marți că mai mulți lideri social-democrați ar fi de acord cu un candidat comun PNL-PSD la alegerile prezidențiale.

„Sunt mulți lideri PSD care ar fi de acord cu un candidat comun PNL- PSD. Ieri a fost prima dată când s-a vb despre asta, cu o condiție, sa fie un candidat independent. Poate fi oricine, poate fi Mircea Geoană, poate fi Eduard Hellvig. Hellvig este un intelectual, văzut bine de serviciile din SUA”, a declarat Marius Pieleanu, marți, la postul de televiziune Digi 24.

Ciucă: Este exclus un candidat comun PNL-PSD la alegerile prezidențiale

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, declara luna trecută că este exclus un candidat comun PNL-PSD la alegerile prezidențiale din 2024, adăugând că „în toate fazele electorale de anul viitor PNL va merge pe cont propriu”.

„Prin noi înșine înseamnă că strategia, planul de campanie și direcțiile de acțiune ale PNL vizează toate fazele electorale din anul 2024. Vom merge pe cont propriu. Din moment ce ne-am asumat această responsabilitate, cum ar fi să ne ducem în fața cetățenilor să le zicem că urmează alegerile și noi nu mai guvernăm țara, că până la urmă aici se ajunge”, a declarat liderul PNL.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: