Israel-Hamas Bilanțul masacrului comis de Hamas la festivalul de muzică din Re’im, Revizuit în creștere

Sursa foto: The Times of Israel

Bilanţul victimelor atacului comis de gruparea islamistă palestiniană Hamas, în 7 octombrie, la festivalul de muzică Nova de la Re’im, în sudul Israelului, a fost revizuit în creştere, de la 260 la 350 de morţi, în timp ce oficialii israelieni au avertizat că bilanţul ar putea creşte şi mai mult pe măsură ce apar noi informaţii, a relatat agenţia de presă israeliană TPS.

Creşterea are la bază datele Institutului Naţional de Asigurări din Israel (NII), care a constatat că numărul victimelor care au fost împuşcate şi apoi incendiate în maşinile lor în timp ce încercau să fugă este mai mare decât se credea anterior.

Alţi 40 de participanţi la festival au fost duşi cu forţa în Gaza ca ostatici.

Circa 1.200 au fost ucişi în atacul Hamas din 7 octombrie asupra comunităţilor evreieşti din vecinătatea Fâşiei Gaza şi aproximativ 240 de persoane au fost răpite şi sunt ţinute ostatice în Gaza. Autorităţile israeliene au reuşit să identifice 870 dintre victime şi au apelat la ajutorul arheologilor pentru a găsi rămăşiţele israelienilor ucişi. AGERPRES/(AS – autor: Gabriela Ionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL