Israel-Hamas Mii de persoane au manifestat contra antisemitismului la Bruxelles şi Berlin

Sursă foto: The times of Israel

Mii de persoane au manifestat duminică la Bruxelles împotriva antisemitismului, pe fondul creşterii îngrijorării în rândul comunităţii evreieşti din Belgia în legătură cu sporirea incidentelor antisemite în Europa după atacul terorist lansat în 7 octombrie de mişcarea palestiniană Hamas în sudul Israelului, transmit AFP şi Reuters.

Poliţia belgiană a estimat la aproximativ 4.000 numărul participanţilor.

Mulţi dintre aceştia aveau drapele belgiene şi bannere cu mesajul ‘Nu trebuie să fii evreu pentru a mărşălui contra antisemitismului’.

Şi la Berlin mii de persoane au demonstrat duminică împotriva antisemitismului şi rasismului.

”Antisemitismul a devenit banal în societate”, a denunţat Josef Schuster, preşedintele Consiliului central al evreilor din Germania, în faţa participanţilor la manifestaţie.

De asemenea, în capitala germană a avut loc şi o manifestaţie pro-palestiniană la care au fost prezente circa 2.500 de persoane.

Atacul terorist brutal efectuat de comandouri ale Hamas pe 7 octombrie s-a soldat cu moartea a aproximativ 1.200 de persoane în sudul Israelului şi răpirea altor circa 240 care au fost duse în Fâşia Gaza. O parte din aceşti ostatici au fost eliberaţi în schimbul punerii în libertate a unor deţinuţi palestinieni din închisori israeliene.

Riposta armatei israeliene asupra poziţiilor teroriştilor Hamas din Gaza a condus la moartea a aproape 18.000 de oameni şi rănirea altor cel puţin 40.000, conform datelor furnizate de autorităţile din enclava palestiniană.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: