Israel-Hamas Secretarul general al NATO cere prelungirea armistițiului din Fâșia Gaza

Sursă foto: nato.int
Sursă foto: nato.int

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a alăturat luni vocilor care solicită o prelungire a armistiţiului din Fâşia Gaza dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, transmit AFP şi DPA.

”Salut faptul că acordul între Israel şi Hamas a condus la eliberarea de ostatici şi la livrarea de ajutor umanitar suplimentar”, a declarat Jens Stoltenberg într-o conferinţă de presă la Bruxelles, în ajunul reuniunii miniştrilor de externe din ţările aliate.

”Cer o prelungire a pauzei, ceea ce ar permite furnizarea de ajutor suplimentar populaţiei aflate în mare nevoie şi obţinerea eliberării altor ostatici”, a adăugat el

Stoltenberg şi-a reluat avertismentul privind o potenţială escaladare a conflictului.

”Am văzut lovituri cu drone şi rachete asupra poziţiilor SUA în Siria şi Irak, precum şi atacuri asupra navelor comerciale. Acest lucru evidenţiază riscul de escaladare”, a spus Stoltenberg.

Anterior în cursul zilei de luni, şeful diplomaţiei Uniunii Europene Josep Borrell ceruse prelungirea armistiţiului în Fâşia Gaza, care se încheie marţi, pentru ca acesta să devină „durabil” şi să permită progresul către „o soluţie politică” a conflictului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: