Israel-Hamas Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken vizitează Israelul

Sursa foto: X

Secretarul de stat american Antony Blinken va începe joi un nou turneu diplomatic în Orientul Mijlociu cu o etapă prevăzută în Israel, a declarat miercuri seară un responsabil american, în contextul în care cresc temerile legate de o escaladare a războiului dintre Israel şi Hamasul palestinian, scrie AFP.

Şeful diplomaţiei de la Washington va pleca joi seară într-o călătorie care va include Israelul şi alte câteva etape în Orientul Mijlociu, a declarat pentru AFP acest responsabil sub protecţia anonimatului.

El a refuzat să dea detalii despre datele şi etapele precise ale acestei călătorii.

Aceasta va fi a cincea vizită oficială a lui Antony Blinken în Israel de la începutul războiului pe 7 octombrie, provocat de atacul sângeros al Hamas pe teritoriul israelian, şi a patra în regiune.

Consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan, precum şi secretarul Apărării Lloyd Austin au vizitat, de asemenea, regiunea, precum şi preşedintele Joe Biden chiar la începutul conflictului care va intra în a patra lună în zilele următoare.

Trimiţându-l din nou pe secretarul de stat american în regiune, Statele Unite intenţionează să menţină presiunea asupra autorităţilor israeliene şi să asigure menţinerea unor bune relaţii cu aliaţii arabi uniţi împotriva Israelului.

Deplasarea intervine în timp ce cresc temerile legate de extinderea în întreaga regiune a conflictului din Fâşia Gaza dintre Israel şi Hamas, mai ales după un atentat care a făcut 95 de morţi în Iran miercuri şi eliminarea numărului doi politic al Hamas într-o lovitură aeriană în Liban marţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: