Israelul a asediat încă două spitale din Gaza şi cere evacuări, anunţă palestinienii

Sursa: X

Forţele israeliene au asediat duminică alte două spitale din Gaza, a anunţat Semiluna Roşie palestiniană. Israelul a declarat că a capturat 480 de militanţi în confruntările constante de la principalul spital din Gaza, Al Shifa, relatează Reuters.

Israelul afirmă că spitalele din enclava palestiniană, unde războiul face ravagii de peste cinci luni, sunt folosite de militanţii Hamas ca baze. Israelul a publicat videoclipuri şi fotografii care susţin această afirmaţie.

Hamas şi personalul medical neagă acuzaţiile.

Semiluna Roşie palestiniană a declarat că unul dintre membrii personalului său a fost ucis când tancurile israeliene au intrat brusc în zonele din jurul spitalelor Al-Amal şi Nasser din oraşul Khan Younis din sudul ţării, pe fondul bombardamentelor intense şi al focurilor de armă.

Forţele israeliene au început să opereze în jurul Al-Amal, a precizat armata, în urma unor „informaţii precise … care au indicat că teroriştii folosesc infrastructura civilă pentru activităţi teroriste în zona Al-Amal”.

Forţele blindate israeliene au închis Spitalul Al-Amal şi au efectuat operaţiuni ample de demolare în apropierea acestuia, a precizat Semiluna Roşie într-un comunicat.

„Toate echipele noastre sunt în pericol extrem în acest moment şi sunt complet imobilizate”, a precizat aceasta.

Semiluna Roşie a menţionat că forţele israeliene au cerut acum evacuarea completă a personalului, a pacienţilor şi a persoanelor strămutate din sediul Al Amal şi au tras cu fumigene în zonă pentru a-i forţa pe oameni să plece.

Un palestinian strămutat a fost ucis în incinta spitalului după ce a fost împuşcat în cap, a precizat Semiluna Roşie într-o actualizare ulterioară.

Ministerul Sănătăţii din Gaza, administrat de Hamas, a declarat că zeci de pacienţi şi membri ai personalului medical au fost reţinuţi de forţele israeliene la Al Shifa din oraşul Gaza, în nordul enclavei, care se află sub control israelian de o săptămână.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: