Israelul a atacat din nou cu rachete Gaza, peste noapte, după eliberarea a două ostatice de către Hamas

Sursa foto: Twitter

Israelul a continuat să bombardeze ţinte puternice în toată Gaza peste noapte, sâmbătă, după ce premierul Benjamin Netanyahu a promis că ”va lupta până la victorie”, după eliberarea primilor doi ostatici de către grupul Hamas, aflat la conducerea enclavei, transmite Reuters.

După ce Netanyahu a semnalat că nu va avea loc nicio pauză în atacul aerian al Israelului şi a unei invazii terestre aşteptate, armata sa a declarat că avioanele de luptă au lovit ”un număr mare de ţinte teroriste Hamas în toată Fâşia Gaza”, inclusiv centre de comandă şi poziţii de luptă în interiorul clădirilor cu mai multe etaje.

Presa palestiniană a declarat că avioanele israeliene au lovit şase case în nordul Gaza, o enclavă de coastă care este una dintre cele mai dens populate locuri din lume, ucigând cel puţin 19 persoane şi rănind zeci.

Armata israeliană a raportat o nouă salvă de rachete din Gaza împotriva comunităţilor de la graniţa din sudul Israelului, înainte de zori, apoi o pauză până când sirenele au sunat în oraşul-port Ashdod, la aproximativ 40 km (25 mile) nord de enclava palestiniană.

Nu s-au declarat imediat victime în niciunul dintre incidente.

Hamas le-a eliberat vineri pe americancele Judith Tai Raanan, în vârstă de 59 de ani, şi pe fiica ei Natalie, în vârstă de 17 ani, care se numărau printre aproximativ 200 de răpiţi în atacul transfrontalier din 7 octombrie asupra sudului Israelului, de către militanţii mişcării islamiste.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: