Italia confiscă aproape 780 de milioane de euro de la Airbnb în cadrul unei anchete de evaziune fiscală

Cinque Terre, Liguria
Sursa foto: Profimedia Images

Un judecător italian a ordonat confiscarea a 779,5 milioane de euro de la gigantul Airbnb, care închiriază locuinţe pe termen scurt, pentru presupuse fapte de evaziune fiscală, relatează BBC. Potrivit procurorilor, compania nu a reuşit să colecteze de la proprietarii de locuinţe impozitele cuvenite pentru venituri obţinute din închirieri în valoare de aproximativ 3,7 miliarde de euro. Reprezentanții Airbnb Europa se declară dezamăgiți de hotărârea instanței italiene și susțin că au cooperat pe deplin cu autoritățile fiscale din peninsulă pentru a remedia situația.

Proprietarii din Italia trebuie să plătească un impozit de 21% din veniturile obţinute.

Trei persoane care au deţinut funcţii de conducere la Airbnb între 2017 şi 2021 sunt, de asemenea, investigate, au precizat procurorii Tribunalului din Milano într-un comunicat.

Airbnb a declarat pentru BBC că este „surprinsă şi dezamăgită de acţiunea anunţată de procurorul italian”. Purtătorul de cuvânt al Airbnb, Christopher Nutly, a declarat că reprezentanții din Europa ai companiei au colaborat cu autoritățile fiscale italiene pentru a soluționa situația încă din luna iunie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL