Italia nu-și mai poate trimite migranții în Albania

Edi Rama
Sursa foto: twitter - @ediramaal

Parlamentul albanez va trebui să suspende ratificarea pactului privind migranții convenit cu Italia, după ce instanța supremă a aprobat miercuri o cerere a opoziției de revizuire a constituționalității acordului, potrivit unei declarații a Curții Constituționale din Albania, transmite Reuters.

Luna trecută, Italia a convenit cu Albania să construiască centre de primire a migranților pentru a găzdui azilanții care vin pe mare și cu care italienii nu mai știu ce să facă, numărul acestora crescând dramatic în acest an. Parlamentul albanez urma să ratifice pactul joi, dar va trebui să-l suspende după ce Curtea Constituțională a fost de acord să-i revizuiască constituționalitatea în urma cererii depuse de 30 de parlamentari din opoziție, săptămâna trecută.

Legislatorii s-au plâns de erori de procedură în timpul negocierii și semnării acordului, care trebuie, de asemenea, să fie autorizat de președintele albanez, deoarece afectează chestiunile de teritoriu și drepturile fundamentale, a scris instanța într-un comunicat. Ei au cerut, de asemenea, suspendarea procedurilor parlamentare de ratificare a pactului, programată pentru 14 decembrie.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: