Iulia Navalnaia şi Olena Zelenska au declinat invitaţiile la discursul lui Biden, confirmă Casa Albă

Sursa foto: Wikimedia Commons

Atât Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus Aleksei Navalnîi, cât şi Olena Zelenskaia, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, au declinat invitaţiile de a asista la discursul pe care preşedintele american Joe Biden îl va ţine joi în Congres, a indicat miercuri Casa Albă, transmite dpa.

Iulia Navalnaia şi Olena Zelenska fuseseră invitate ca oaspete la discursul anual despre Starea Uniunii, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, răspunzând unei întrebări.

‘Casa Albă a invitat-o, într-adevăr, pe dna Zelenska la (discursul despre) Starea Uniunii, dar ea nu poate fi prezentă. V-aş îndemna să vă adresaţi Ucrainei pentru a afla motivul, dar a primit (..), într-adevăr, o invitaţie din partea noastră’, le-a spus Karine Jean-Pierre reporterilor.

‘Dna Navalnaia a fost, într-adevăr, invitată personal de preşedinte. Ea nu a putut asista. V-aş invita să i vă adresaţi pentru a explica de ce, dar da, a fost invitată’, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Biroul Olenei Zelenskaia a indicat mai devreme pentru Politico că soţia preşedintelui ucrainean nu poate asista din cauza unor suprapuneri de programare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: