Iulian Dumitrescu și-a dat demisia de la șefia PNL Prahova

Sursa foto: x

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, și-a dat demisia de la șefia PNL Prahova, informează Digi24, citând surse politice. DNA a extins urmărirea penală împotriva lui Iulian Dumitrescu, într-un dosar în care cercetează peste 60 de fapte de corupție: dare și luare de mită, trafic de influență.

Demisia lui Iulian Dumitrescu de la șefia PNL Prahova vine la două zile după ce procurorii DNA au anunțat că extind cercetările împotriva lui.

El rămâne președinte în funcție al Consiliului Județean Prahova, urmând ca mandatul să-i expire la termen, pentru a pierdut alegerile locale din 9 iunie.

Procurorii anticorupție îl acuză pe Dumitrescu de dare de mită în formă continuată (50 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (3 acte materiale), luare de mită în formă continuată (8 acte materiale), efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată (6 acte materiale), potrivit unui comunicat DNA.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: