Jandarmii l-au scos pe George Simion din holul Parchetului General, unde acesta anunţase că face greva foamei

Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Preşedintele AUR George Simion a fost scos, vineri, din holul clădirii Parchetului General de către jandarmi. El venise în jurul prânzului pentru a cere să fie audit de către procurori în dosarul privind posibila falsificare a semnăturilor pentru Silvestru Şoşoacă şi a adăugat că rămânee acolo în greva foamei până va fi primit pentru audiere. După ce a fost scos de către jandarmi din instituţie, Simion a anunţat că nu va pleca şi va organiza un mare protest în faţa sediului PÎCCJ, acuzând totodată că forţele de ordine au făcut un abuz.

Preşedintele AUR George Simion a venit, vineri, la sediul Parchetului General şi solicită să fie audiat de către procurorul de caz, în dosarul privind posibila falsificare a semnăturilor pentru Silvestru Şoşoacă. Reprezentanţii Parchetului General au precizat că „în cauza penală care face obiectul comunicatului de presă din data de 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală nu a dispus citarea persoanei în cauză”.

Preşedintele AUR George Simion este vizat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) după ce ar fi instigat membri ai formaţiunii să falsifice listele de susţinători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă, soţul senatorului Diana Şoşoacă. Silvestru Şoşoacă a fost audiat  la Parchet, miercuri, în timp ce George Simion a scris, pe Facebook, că „vor să scoată AUR din listele electorale”.

Ulterior, candidatul independent la alegerile europarlamentare Silvestru Şoşoacă, plasat sub control judiciar de către procurorii Parchetului General pentru uz de fals şi fals în declaraţii, a afirmat, miercuri seară, că nu a ştiut că semnăturile pe care le-a depus pentru susţinerea candidaturii erau false.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: