JO 2024 – Înot: David Popovici, la întoarcerea în ţară – Pentru aceste 2 bucăţi de metal unii muncim o viaţă

Sursă foto: Facebook/ David Popovici

Înotătorul David Popovici a declarat, vineri, la întoarcerea în ţară de la Jocurile Olimpice de la Paris, că pentru medalii, pe care le-a numit „două bucăţi de metal foarte grele”, sportivii muncesc o viaţă la antrenamente.

„Mulţumesc pentru că sunteţi aici şi ne-aţi aşteptat. Mulţumesc tuturor românilor care m-au urmărit, atât celor lipiţi de ecrane, cât şi celor care au venit în tribună la Paris, dar şi celor care au crezut în mine, celor care m-au susţinut. Acestea sunt medaliile, două bucăţi de metal foarte grele. Dar pentru aceste două bucăţi de metal foarte grele unii dintre noi muncim o viaţă. Şi eu la rândul meu am muncit ani de zile… Unii reuşesc poate după 10 ani de muncă, alţii după o viaţă întreagă, iar unii poate niciodată. De aceea este foarte important să-i susţineţi în continuare pe toţi cei care concurează la Jocuri, pe ai noştri”, a spus Popovici, care nu a fost aşteptat de niciun politician sau demnitar al statului la Salonul Oficial al Aeroportului ”Henri Coandă”.

Referitor la apelul său făcut zilele trecute către conducătorii ţării privind mărirea investiţiilor în sportul românesc, dublul medaliat de la Paris a afirmat: „Despre condiţii de pregătire, despre bazine, am vorbit imediat după curse. Sunt nişte interviuri pe care mulţi oameni din fruntea ţării ar trebui să le asculte de mai multe ori, şi pe ale mele, dar şi pe ale antrenorului meu, pentru că într-adevăr este nevoie de bani investiţi în sport, de bani investiţi cu cap la noi în ţară”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: