Jobul plătit regește pentru care nu e nevoie de studii speciale

Sursa: Facebook

Există falsa impresie că în România doar oamenii cu educație au acces la locuri de muncă bine remunerate, dar realitatea e alta. Există slujbe bine plătite și pentru oameni care nu au nici măcar liceul, dar și-au dat interesul să învețe o meserie practică.

IT-iștii sunt priviți de multe ori în România cu invidie amestecată cu admirație pentru banii pe care îi câștigă. Mulți români și-ar fi dorit să știe programare, dar puțini dintre ei știu că ar putea câștiga sume la fel de frumoase chiar dacă nu au studii sau abilități de IT-ist. Este și cazul meseriașilor care pun faianță și gresie și care ajung să câștige la fel de bine ca un IT-ist, ca un director sau ca un medic.

Într-o țară cum e România, a doua cea mai săracă din Uniunea Europeană, problema nu avea cum să nu fie dezbătută. Sub asaltul prețurilor tot mai mari, oamenii caută disperați soluții pentru a face față provocărilor, iar traiul e pe zi ce trece tot mai greu. Subiectul a fost dezbătut pe platforma Reddit, unde un internaut a lansat provocarea.

„Non IT-isti. Cum faceți față traiului de viață, zi de zi? (mai ales acum). Inflație, taxe și impozite mărite. Până și un amărât de Fanta portocale costă 12,5 lei. Vă vedeți proprietari în viitorul apropiat?”, a aruncat el mănușa.

Cine îi concurează pe IT-iști la salarii

„De parcă doar IT-știi au salarii decente în țara asta”, a contraatacat cineva. „Unii oameni care se uită la TV doar asta cred în timp ce ăla care pune gresie face 10.000 lei net pe lună, evident într-un oraș mare, nu în Mizil”, i-a dat dreptate alt internaut.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: