Joburile în care românii iau mii de euro, dar nu fac nimic. „Când ne plictisim de atâta joacă ieșim și noi la o berică”

job
Sursa foto: Freepik

Într-o țară în care prețurile cresc de la o zi la alta, iar salariile bat de regulă pasul pe loc, există și oameni care sunt plătiți ca să nu facă absolut nimic. Sau aproape nimic, dar oricum pe salarii la care alții nici nu îndrăznesc să viseze.

Milioane de români au plecat în străinătate pentru că nu mai puteau trăi din salariile de mizerie, iar România continuă să fie printre țările cu cele mai mici salarii din Europa. În plus, impozitarea pe salariu este extrem de agresivă în România, ceea ce face ca veniturile oricum mici să fie insuficiente după ce românul obișnuit își plătește dările către stat. Asta îi face pe mulți să nu mai facă față cheltuielilor, mai ales că prețurile cresc de la o zi la alta.

Există totuși unele locuri de muncă plătite bine și în România, dar de regulă sunt joburi unde se muncește mult și care implică o înaltă calificare. Însă aceasta nu este neapărat o regulă, pentru că există și locuri de muncă unde oamenii primesc salarii generoase, dar depun eforturi mari, așa cum se întâmplă în cazul muncitorilor de pe șantier.

În sfârșit, există o a treia categorie, cea a angajaților care nu fac nimic, dar sunt plătiți poate mai bine decât un IT-ist sau un inginer ori un medic. Contrar opiniei că acestea ar reprezenta o excepție, există destule persoane care venituri mari, asa chiar dacă muncesc puțin sau chiar deloc. Iar aici nu intră neapărat doar politicienii și protejații lor.

Între invidie și respect

Internauții au fost curioși să afle cu ce se ocupă acesta, iar unii dintre ei și-au exprimat chiar neîncrederea că cineva ar putea fi plătit atât de bine ca să nu facă nimic. „Dar cu ce te ocupi, boss?”, l-a întrebat cineva. „Se laudă ca să le facă în ciudă celor care muncesc, dar parcă văd că ăia 2.500 de euro sunt, de fapt, 2.500 de lei”, l-a atacat altul.

Nu știu de ce vă mirați așa”

„Parcă mă recunosc în postarea asta. Atâta că eu nu ies la bere de la muncă, mă duc acasă sau caut altele de făcut”, a dezvăluit altul.

„Nu știu de ce vă mirați așa. Unii chiar trăiți cu impresia că trebuie să te spetești până cazi lat pentru un ban în secolul XXI, în era tehnologiei. Ei bine, nu e așa, e o viziune limitată. Munca mea e chiar drăguță: le spun altora ce să facă cu banii, iar ei îmi dau o parte generoasă. Sigur că pentru asta trebuie să fiu la curent cu piața, dar de muncit nu muncesc nici cât să-mi spăl ceașca de cafea la birou”, a intervenit altcineva.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: