Jocurile Olimpice – Box: CIO o apără pe Imane Khelif după controverse

Sursa foto: X

Comitetul Internaţional Olimpic a ţinut să clarifice lucrurile, ca răspuns la avalanşa de mesaje cu privire la pugilista algeriană Imane Khelif, participantă la JO de la Paris în contextul în care a fost descalificată anul trecut de la Campionatul Mondial din cauza nivelului ridicat de testosteron, relatează Le Figaro.

De joi, pugilista Imane Khelif a fost în centrul dezbaterii după victoria sa necontestată în faţa Angelei Carini la turneul olimpic de box feminin. Italianca a abandonat după doar 46 de secunde de luptă. Un eveniment rar în lumea boxului amator. A fost o înfrângere care a inflamat dezbaterea, dar şi Italia şi guvernul său.

Vicepremier şi fost ministru de interne, Matteo Salvini şi-a împărtăşit consternarea pe X.

” Sportiva noastră a trebuit să se retragă împotriva lui Imane Khelif, înainte de a izbucni în lacrimi pentru atâtea sacrificii care s-au dus în fum. O scenă cu adevărat neolimpică: ruşine birocraţilor care au permis un meci care, în mod evident, nu a fost în condiţii de egalitate”, a scris el după victoria algerienei, pe care a descris-o ca fiind un „boxer trans”.

În realitate, Imane Khelif este hiperandrogenă. Ea are un nivel ridicat de hormoni masculini. Precum Caster Semenya în atletism.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: