Joe Biden îşi anunţă susţinerea pentru Kamala Harris: Democraţi, este timpul să ne unim şi să-l învingem pe Trump

Sursă foto: Facebook/ Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden, care şi-a anunţat retragerea din cursa electorală pentru câştigarea unui nou mandat, şi-a declarat susţinerea pentru Kamala Harris. ”Democraţi, este timpul să ne unim şi să-l învingem pe Trump”, le-a transmis el colegilor de partid.

UPDATE: În 2021, Kamala Harris a intrat în istorie, devenind prima femeie şi primul american de culoare care ocupă funcţia de vicepreşedinte al SUA.

Statele Unite nu au ales niciodată o femeie în funcţia de preşedinte, iar Harris şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului petrecut ca vicepreşedinte luptând să se distingă într-un rol care este prin definiţie unul de sprijin.

Harris a început să lucreze în cadrul biroului procurorului districtului Alameda şi a devenit procurorul districtului San Francisco în 2003, înainte de a fi aleasă prima femeie şi prima persoană de culoare care a ocupat funcţia de procuror general al Californiei, cel mai important avocat şi responsabil cu aplicarea legii din cel mai populat stat american.

Născută în Oakland, California, din doi părinţi imigranţi – o mamă de origine indiană şi un tată de origine jamaicană – părinţii ei au divorţat când ea avea cinci ani şi a fost crescută în principal de mama ei singură hindusă, Shyamala Gopalan Harris, cercetătoare în domeniul cancerului şi activistă pentru drepturile civile.

Îşi propusese să devină prima femeie preşedinte al SUA atunci când a concurat împotriva lui Biden şi a altora pentru nominalizarea partidului lor în 2020. Harris a renunţat la cursă după o campanie afectată de opiniile sale ezitante privind asistenţa medicală.

A crescut implicată în moştenirea sa indiană, însoţindu-şi mama în vizitele în India, dar Harris a spus că mama ei a adoptat cultura neagră din Oakland, cufundându-le pe Kamala şi pe sora ei mai mică, Maya, în ea.

”Mama mea a înţeles foarte bine că creşte două fiice negre”, a scris ea în autobiografia sa The Truths We Hold.

”Ştia că ţara ei adoptivă ne va vedea pe mine şi pe Maya ca pe nişte fete de culoare şi era hotărâtă să se asigure că vom deveni femei de culoare încrezătoare şi mândre”, a mai afirmat Kamala.

ŞTIRE INIŢIALĂ”Dragi colegi democraţi, am decis să nu accept nominalizarea şi să îmi concentrez toate energiile asupra îndatoririlor mele de preşedinte pentru restul mandatului meu.

Prima mea decizie ca nominalizat al partidului în 2020 a fost să o aleg pe Kamala Harris ca vicepreşedinte. Şi a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o

Astăzi vreau să îmi ofer sprijinul şi susţinerea deplină pentru Kamala, pentru a fi candidatul partidului nostru în acest an. Democraţi – este timpul să ne unim şi să-l învingem pe Trump.

Haideţi să facem asta”, a transmis Joe Biden colegilor de partid, după ce şi-a anunţat retragerea din cursă.

Democratul Joe Biden a anunţat, duminică seară, că se retrage din campania de realegere în funcţia de preşedinte al SUA, afirmând că „este în interesul partidului meu şi al ţării”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: