Ciucă, despre reforma ANAF: Inclusiv acest aspect a fost luat în calcul, de numire de conducere nouă la ANAF şi la Vamă

ANAF
Sursa foto :anaf.ro

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, despre reforma ANAF, că inclusiv acest aspect a fost luat în calcul, de numire de conducere nouă şi la ANAF şi la Vamă, dar şi o serie întreagă de măsuri care vizează eficientizarea structurilor din teritoriu, el menţionând că sunt măsuri care trebuie luate la nivelul Ministerului de Finanţe şi a Guvernului. El a mai arătat că, prin aplicarea Ordonanţei 90, s-a reuşit să se reducă cheltuielile cu aproximativ 3 miliarde de lei, adică de la 4 miliarde la 1,2 miliarde.

Preşedintele PNL a declarat despre reforma ANAF că ”sunt sunt elementele care ţin de digitalizarea ANAF, operaţionalizarea sigiliului electronic, declararea intrărilor de mărfuri în ţară, dar şi un proiect de lege care asigură înăsprirea pedepselor pentru cei care fac evaziune fiscală”.

”Doar în proiecţia acestei legi este evaluată o valoare de aproximativ 10 miliarde”, a spus Ciucă despre impactul acestor măsuri în colectarea de venituri la buget.

Întrebat dacă această reformă va include şi schimbări la conducerea instituţiilor, Ciucă a spus că este o măsură care trebuie luată la nivel ministerului şi la nivelul Guvernului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL