Joe Biden: Israelul a aprobat intrarea unui ajutor în Gaza cât mai rapid posibil

biden israel
Sursa foto: youtube

Israelul a aprobat intrarea unui ajutor în Fâşia Gaza ”cât mai rapid posibil”, a dat asigurări miercuri preşedintele american Joe Biden, aflat în vizită la Tel Aviv, el cerând Israelului să nu repete ”erorile” comise de Statele Unite după atentatele din 11 septembrie 2001, informează AFP şi Reuters.

 

După întâlnirea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, liderul de la Casa Albă a estimat că eliberarea ostaticilor ţinuţi în Gaza după atacul sângeros lansat de mişcarea Hamas asupra teritoriului israelian pe 7 octombrie constituie ”cea mai mare prioritate” şi a anunţat că îi va solicita ”în această săptămână” Congresului un ajutor ”fără precedent” pentru aliatul israelian.

Joe Biden a făcut referire la Holocaust atunci când a afirmat că Israelul are susţinerea prietenilor săi. ”Nu vom mai sta şi face nimic. Nici astăzi, nici mâine, niciodată”, a accentuat preşedintele SUA.

Liderul american a deplâns pierderea de vieţi în atacul comis pe 7 octombrie de Hamas contra Israelului, dar le-a cerut israelienilor să nu se lase cuprinşi de furie.

 

”Deşi simţiţi acea furie, nu lăsaţi ca ea să vă consume. După 11 septembrie, eram înfuriaţi în Statele Unite. Deşi căutam dreptatea şi am obţinut-o, am făcut şi greşeli”, a explicat el.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL