Județul din nordul României care trece pe energie verde. Alimentarea școlilor și spitalelor, cu energia soarelui

Panou Solar
Sursa foto: eon.ro

În județul Botoșani se cheltuie milioane de euro pentru amenajare de parcuri fotovoltaice. Autoritățile din mai multe localități din Botoșani spun că apelează la energia verde pentru reducerea cheltuielilor cu electricitatea dar și pentru protejarea mediului. 

În județul Botoșani tot mai multe primării și instituții aleg energia verde, ca alternativă. Sunt depuse numeroase proiecte cu finanțare europeană la Ministerul Energiei pentru realizarea de parcuri fotovoltaice care să alimenteze, în special clădirile în care funcționează instituții publice, de la sedii de Primării și până la școli, sau iluminat stradal.

Motivele principale, sunt economia la bugetul local, având în vedere că majoritatea Primăriilor din Botoșani au buget mic dar și pentru a păstra faima Botoșaniului, de județ verde.

Mai multe comune din județul Botoșani au depus proiecte, cu finanțare europeană la Ministerul Energiei pentru parcuri fotovoltaice. Comuna Blândești, de exemplu, vrea parc fotovoltaic pentru a alimenta sediul Primăriei, școala, dispensarul dar și iluminatul public.

„Depunem un proiect european pentru construirea unui parc fotovoltaic, de unde se vor alimenta primăria, iluminatul public, dispensarul medical și școlile din comună”, arată autoritățile din Blândești. Același lucru și-l propun și autoritățile din Cristești, dar și cele din Stăuceni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: