Jumătate din personalul Băncii Centrale Europene o califică pe Christine Lagarde drept un lider slab

Christine Lagarde
Sursa foto: Christine Lagarde

Christine Lagarde este „woke” și „arogantă” și nu este persoana potrivită pentru a conduce Banca Centrală Europeană, potrivit unui sondaj realizat în rândurile personalului din instituție citat de site-ul britanic thisismoney.

50,6% dintre participanții la sondaj, adică peste 1.100 dintre cei 5.000 de angajați ai instituției europene, i-au evaluat performanța profesională a lui Christine Lagarde ca fiind „slabă” sau „foarte slabă”, pe fondul îngrijorării că este dominată de o agendă „politică”. 53,5% dintre repondenți au considerat că fostul șef al Fondului Monetar Internațional și fostul ministru de Finanțe francez nu este persoana potrivită pentru acest post.

Doar 22,8% au spus că este potrivită pentru postul de conducere, iar 23,8% nu s-au putut pronunța. Rezultatele contrastează cu notele mari acordate predecesorilor Mario Draghi și Jean-Claude Trichet în studiile anterioare, notează și Financial Times. Scorul negativ al lui Lagarde este cu mult peste cel obținut de Mario Draghi (sub 9%), pe care Lagarde l-a înlocuit în 2019, și peste punctajul negativ de 14,5% obținut de său, Jean-Claude Trichet. Sondajele despre cei doi președinți anteriori ai BCE au fost realizate la sfârșitul mandatelor acestora.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: