Klaus Iohannis a ajuns în Zanzibar, o cunoscută destinație turistică

Sursă foto: X/ MFA Tanzania

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au ajuns în Zanzibar, o cunoscută destinație turistică. Ministerul Afacerilor Externe din Tanzania a postat mai multe imagini pe X, fostul Twitter. Pe pagina oficială a Administrației Prezidențiale, această vizită nu este menționată.

„Președintele României, Klaus Iohannis, își continuă vizita de stat. Astăzi, a ajuns în renumita insulă Zanzibar, cu feribotul AZAM, din Dar Es Salaam. La sosire a fost întâmpinat de ministrul Jamal Kassim”, se arată în postarea Ministerului de Externe din Tanzania.

„Putem consolida cooperarea în domenii precum educația, turismul, agricultura, regimul forestier, biodiversitatea, IT&V, cultură și managementul situațiilor de urgență. România va continua să sprijine numărul în creștere de investitori și oameni de afaceri, inclusiv în Zanzibar”, a decarat președintele Iohannis într-o postare publicată pe X/Twitter.

Iohannis a ajuns ieri în Tanzania, țară care face parte din turneul său în 4 state din Africa. El a fost primit, vineri, de omoloaga sa din Tanzania, Samia Suluhu Hassan, la State House din Dar es Salaam. Șeful statului a declarat că obiectivul vizitei sale în această țară „este intensificarea dialogului politico-diplomatic și deschiderea de noi perspective de cooperare”. „Tanzania este un partener valoros în demersurile strategice ale țării noastre în raport cu partenerii africani”, a subliniat Iohannis. Administraţia Prezidenţială a anunțat de asemenea că în prezenţa celor doi şefi de stat au fost semnate două documente bilaterale sectoriale, care vor consolida şi aprofunda cooperarea dintre cele două țări. Este vorba de un Memorandum de Înţelegere între Ministerul Afacerilor Interne din România prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernul Republicii Unite Tanzania prin Biroul Prim-ministrului și un Memorandum de Înţelegere este între Academia de Ştiinţe Agricole şi Forestiere din România şi Universitatea Sokoine pentru Agricultură din Tanzania privind Cooperarea şi Cercetarea Agricolă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL