Klaus Iohannis a promulgat legea privind înfiinţarea şi funcţionarea Punctelor Gastronomice Locale

Sursă foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea pentru înfiinţarea şi funcţionarea Punctelor Gastronomice Locale, care defineşte Punctul Gastronomic Local ca o unitate de valorificare a producţiei primare locale, situată într-o localitate rurală, unde se prepară şi se servesc produse culinare şi băuturi, după reţete specifice zonei, directă către consumatorul final, pentru un număr maxim de 15 persoane simultan.

Potrivit legii, ”Punctul Gastronomic Local este o unitate de valorificare a producţiei primare locale, situaţie într-o localitate rurală, unde se prepară şi se servesc produse alimentare, după reţele specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 15 persoane simultan”.

Planul local este reprezentat de unitatea administrativ-teritorială de care aparţine Punctul Gastronomic Local şi/sau de locul de domiciliu al persoanei care deţine Punctul Gastronomic Local, precum şi de unităţile administrativ-teritoriale limitrofe acestora. Produsele alimentare din oferta Punctului Gastronomic Local se prepară din materii prime disponibile pe plan local, provenite în principal din producţia primară de la nivelul exploataţiei proprii, de la producători, pescari, vânători, culegători şi colectori de produse forestiere nelemnoase.

„Punctul Gastronomic Local poate funcţiona în incintele existente în locuinţe particulare, ferme agricole, amenajări piscicole, stâne, stupine, crame, adăposturi pescăreţti, fonduri de vânătoare, crescătorii de vânat, complexuri de vânătoare, centre de colectare a ciupercilor şi fructelor de pădure, centre de colectare a vânatului, ocoale silvice, mănăstiri, precum şi în alte construcţii şi amenajări dintr-o localitate rurală, unde se desfăşoară una sau mai multe activităţi conexe cu producţia primară de produse agricole, pescuitul, vânătoare, recoltarea sau colectarea produselor forestiere nelemnoase”, prevede legea..

Punctul Gastronomic Local poate înfiinţat de către persoane fizice şi persoane juridice, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind înregistrarea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a acestui tip de unitate, la Direcţia Sanitată Veterinară şi pentru Siguranţa Aliment

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: