Klaus Iohannis, acuzat de boala răzgândelii

Președintele PNL este acuzat că de când a „îmbrăcat mantaua de candida la președinție”, viziunile i s-au schimbat brusc.

Senatorul PSD Gabriela Firea îl critică, prin intermediul unui comunicat de presă remis PSnews, pe prezidențiabilul PNL Klaus Iohannis.

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidențiale PSD, Gabriela Firea, afirmă că Iohannis și-a schimbat brusc părerile de când a devenit președintele liberalilor.

„În urmă cu doi ani, în contextul denunţării  pe plan european a aşa-zisei ‘lovituri de stat’ de către preşedintele Băsescu şi lideri ai PDL, Klaus Iohannis, pe acea vreme doar primar al Sibiului, spunea:

‘Politicieni de la noi nu au găsit altceva mai bun de făcut decât să alerge aţă la Bruxelles şi să se plângă acolo. E interesant de urmărit, în istorie, cum au fugit să se plângă ba la Poartă, ba la Viena, ba la Budapesta, ba la Bruxelles, în loc să stea acasă, să vorbească împreună şi să găsească soluţii pentru problemele noastre’.

De când a îmbrăcat însă, peste haina de primar, paltonul de preşedinte de partid şi mantaua de candidat la preşedinţie, dl. Iohannis şi-a schimbat brusc părerile, girând de la înălţimea funcţiei politice pe care o ocupă denunţul făcut de liderii ACL către ambasadele occidentale cu privire la ‘intenţia abuzivă şi nedemocratică a Guvernului Ponta de a legaliza pentru o scurtă perioadă migraţia politică a aleşilor locali’”, se arată în comunicat remis redacției noastre.

De asemenea, senatorul social-democrat arată că liberalii au preluat din mers „metodele pedelisto-băsiste de luptă”:

„Parafrazându-l pe Klaus Werner Iohannis, versiunea 2012, putem spune că ‘nu vine nimeni din afară să ne rezolve problemele sau să ne rânduiască ţara. Numai noi, aici, putem să o facem şi de aceea cred că rolul cel mai trist l-au jucat cei care s-au dus să se plângă liderilor europeni despre ce rău e în România’.

Nu ne miră faptul că liberalii şi-au schimbat peste noapte opiniile şi au preluat din mers metodele pedelisto-băsiste de luptă politică, dar nu ne-am fi imaginat că ne vor acuza că încurajăm traseismul politic tocmai reprezentanţii a două partide care şi-au schimbat peste noapte orientările şi familiile politice europene, consacrând în România conceptul de migraţie politică în masă”, a declarat Firea.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: