Klaus Iohannis: Este puţin neobişnuit să avem trei duminici la rând alegeri, dar cine va fi avantajat? Omul de rând

Sursa foto: Captură video

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este puţin neobişnuit să avem trei duminici la rând alegeri, dar va fi avantajat omul de rând, fiindcă are şansa să-şi pună votul pe candidatul pe care îl preferă. În ce priveşte Coaliţia, şeful statului a spus că crede că va exista suficientă înţelepciune pentru a păstra coaliţia guvernamentală în funcţiune.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, la Washington, dacă crede că va funcţiona varianta cu trei săptămâni consecutive de alegeri, dintre care una chiar de ziua naţională şi pe cine va avantaja acest calendar.

”Da, eu cred că va funcţiona, de ce să nu funcţioneze? Este puţin neobişnuit să avem trei duminici la rând alegeri, dar cine va fi avantajat? Omul de rând, fiindcă are şansa să-şi pună votul pe candidatul pe care îl preferă”, a spus şeful statului.

”În ce priveşte Coaliţia, eu cred că va exista suficientă înţelepciune pentru a păstra coaliţia guvernamentală în funcţiune, pentru că dincolo de campania electorală, şi vom vedea probabil o intensificare a narativelor contondente, ţara trebuie guvernată şi pentru asta Coaliţia trebuie să-şi ia măsurile cele mai potrivite pentru a permite, pe de o parte, o campanie electorală bună, pe de altă parte, o guvernare rezonabilă, până când, sigur, avem rezultatele de la alegerile generale şi se va constitui noul guvern de după alegeri”, a mai spus şeful statului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: