Klaus Iohannis, întâlnire cu Regele Filip al Belgiei: Discuții despre situația din Orient și războiul din Ucraina

klaus iohannis/ Inquam Photos / George Calin
Sursa foto: Inquam / George Calin

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a efectuat miercuri o vizită oficială în Belgia, unde s-a întâlnit cu Regele Filip al Belgienilor și a vizitat Centrul Belgian de Cercetare Nucleară (SCKCEN).

În cadrul vizitei oficiale din Belgia, Klaus Iohannis a fost primit de Regele Filip al Belgienilor, a avut consultări politice cu Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, și a vizitat Centrul Belgian de Cercetări Nucleare (SCKCEN).

 

„Am fost onorat să-l reîntâlnesc pe Majestatea Sa Regele Filip al Belgienilor şi să împărtăşim opinii cu privire la prietenia strânsă dintre ţările noastre, România şi Belgia, cooperarea noastră excelentă, precum şi evoluţiile geo-strategice în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei şi al crizei din Orientul Mijlociu”, a declarat Iohannis, într-o postare pe platforma X.

 

Subiecte economice și privind securitatea

 

„Pe agenda convorbirilor se vor afla cooperarea politico-diplomatică și afacerile europene, în perspectiva deținerii de către Belgia a Președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2024. De asemenea, vor fi abordate relațiile economice, intensificarea comerțului și a investițiilor, precum și colaborarea sectorială, în domenii de interes comun: securitatea energetică, cercetarea, sănătatea, educația și cooperarea culturală, urmând a fi abordată și situația comunității românești din Belgia”, anunța Administrația Prezidențială la începutul vizitei.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL