Klaus Iohannis: „Kenya este unul dintre prietenii tradiționali ai României. Este un exemplu de stabilitate politică”

Klaus Iohannis. Inquam Photos
Sursa foto: Inquam Photos

Președintele Klaus Iohannis a declarat despre Kenya că este un exemplu de stabilitate politică și de tranziție democratică în Africa de Est și, totodată, un hub economic, financiar, de transport și dezvoltare durabilă pentru întreaga regiune.

”Kenya este unul dintre prietenii tradiționali ai României în Africa de Est și un partener economic și sectorial din ce în ce mai relevant pentru noi. Înainte de a continua, adresez Președintelui Ruto și cetățenilor din Kenya condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești cauzate de masivele inundații recente, precum și regrete pentru pagubele materiale înregistrate și miile de oameni strămutați din gospodăriile lor.

I-am împărtășit Președintelui William Ruto viziunea României privind redinamizarea relațiilor noastre cu statele continentului african, Kenya având un rol esențial în demersurile strategice ale țării noastre.

De altfel, vizita în Kenya se desfășoară într-un context foarte special – recenta adoptare a primei Strategii Naționale pentru Africa, cu titlul România – Africa: Parteneriat pentru viitor prin pace, dezvoltare și educație.

România și Kenya au o relație îndelungată, caracterizată prin respect și încredere reciprocă, consolidate pe parcursul a 55 de ani de relații bilaterale.
Sunt sigur că discuțiile de astăzi, construind pe relația noastră tradițională, vor deschide noi perspective de cooperare. Pentru a continua discuțiile noastre, i-am adresat o invitație Președintelui Ruto pentru a vizita România.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: