Klaus Iohannis: Liderii UE, discuție complicată privind bugetul blocului comunitar

Iohannis
Sursa foto: captură video

Prezent la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că liderii europeni trebuie să aibă discuții despre bugetul multianual al Uniunii Europene, dar și despre situația din Ucraina, cea din Orientul Mijlociu și problema migraţiei.

„ De când a fost aprobat acest buget, lumea s-a schimbat, au apărut crize peste crize peste crize, avem cele două războaie în Ucraina şi în Israel, avem nevoie de bani în plus (…)

Dacă se realocă bani, atunci proiectele în vigoare riscă să nu mai primească finanţare. Aşa ceva pentru mine este inacceptabil, deci eu voi pleda clar pentru păstrarea banilor care au fost alocaţi pe coeziune, pe convergenţă, pe agricultură şi alte proiecte care sunt vitale pentru noi, însă e nevoie de soluţii pentru finanţări suplimentare de care avem foarte mare nevoie acum. Deci o discuţie pe Cadrul financiar multianual va avea loc şi va fi foarte complicată” a spus Iohannis.

Președintele a mai susținut nevoia de sprijin pentru Ucraina, în condițiile in care atenţia tuturor este îndreptată mai mult spre Israel și Fâșia Gaza.

„ Noi trebuie să fim foarte aplicaţi şi să înţelegem că Ucraina este lângă noi, este o ţară care va deveni parte din Uniunea Europeană şi trebuie să continuăm cu foarte multă hotărâre sprijinul pentru Ucraina”, a mai afirmat președintele Klaus Iohannis.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: