Klaus Iohannis: Participarea preşedintelui Zelenski la Summit este foarte importantă

Sursă foto: Captură Video
Sursă foto: Captură Video

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în deschiderea Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, că participarea președintelui Volodimir Zelenski la Summit este foarte importantă, iar Ucraina va fi mai aproape de UE și se va pregăti mai bine pentru refacerea și reconstrucția sa.

„Îmi face plăcere să găzduiesc astăzi, la București, această a VIII-a ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mări. România este primul stat participant care găzduiește Summitul pentru a doua oară, după ediția de succes din 2018. Acest lucru arată importanța pe care o acordăm acestei platforme politice de dialog la nivel înalt. Totodată, transmite un semnal puternic privind încrederea noastră în faptul că Inițiativa își poate îndeplini obiectivele, în ciuda provocărilor cu care ne confruntăm, în actualul context geopolitic”, a spus președintele Klaus Iohannis în deschiderea Summit-ului.

Șeful statului a arătat că astăzi vor lua decizii foarte importante, acestea fiind incluse în Declarația Comună a Summitului pe care o vor adopta la finalul discuțiilor.

„Deciziile vizează direcția strategică a Inițiativei, modul în care vor progresa interconectările strategice între Nordul și Sudul Regiunii celor Trei Mări, în care vor fi sporite investițiile în proiecte care vor stimula creșterea economică, promovarea unei dimensiuni inovative a Inițiativei, extinderea Inițiativei și multe altele”, a spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a arătat că participarea președintelui Zelenski la Summit „este foarte importantă pentru că Ucraina va primi astăzi un nou statut, acela de stat participant asociat la Inițiativa celor Trei Mări, ceea ce îi va permite implicarea în toate instrumentele Inițiativei și accesarea investițiilor pentru proiecte de interconectare strategică”.

„Astfel, Ucraina va fi mai aproape de Uniunea Europeană și se va pregăti mai bine pentru refacerea și reconstrucția sa”, a mai spus Iohannis.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: