Lansarea candidaților la Parlamentul European și gafa AUR

AUR - candidati europarlamentare

La lansarea candidaților la Parlamentul European, eveniment care a avut loc pe 22 iulie la Arenele Romane, AUR a invitat drept aliați europarlamentari care nu au susținut aderarea României la Schengen.

Ba mai mult, unul dintre aceștia, suedezul Charlie Weimers, a votat împotriva ultimelor două rezoluții ale Parlamentului European care cereau aderarea României la Schengen.

Prima oară în 18 octombrie 2022, când a avut un pronunțat discurs antiromânesc, vorbind de „bande de hoți români”; a doua oară în 12 iulie 2023, chiar cu 10 zile înainte să vină la București și să încălzească atmosfera pentru George Simion și AUR:

Iată ce spunea Weimers în Parlamentul European pe 18 octombrie 2022:

„Doamnă președinte, bandele de hoți au revenit, avertizează organizația Företagarna. Bancomatele sunt furate, proprietarilor de bărci le dispar motoarele, iar bătrânii sunt jefuiți. Și ce fac Comisia Europeană și Parlamentul European? Ei bine, ei cer ca România și Bulgaria să adere la Schengen!

Până acum, liberalii din Olanda, creștin-democrații finlandezi și chiar dna Merkel au blocat această aderare. Nu este o surpriză că social-democrații suedezi vor să deschidă calea pentru bandele de hoți. Dar faptul că moderații, care au intrat în alegeri cu sloganul „Adio, bandelor de hoți”, au votat astăzi în favoarea solicitării de eliminare a controalelor la frontieră pentru cetățenii bulgari și români este cel puțin surprinzător și îngrijorător.

Dar interesele suedezilor de rând ar trebui să fie puse pe primul loc. E suficient să urmăm îndemnul ziarului liberal Göteborgsposten: „Nu deschideți ultima ușă bandelor de hoți români”. Iată de ce noi, democrații suedezi, am votat împotrivă”.

 

   c   

 

 

De altfel, în 18 octombrie 2022 și în 12 iulie 2023, Weimers (Democrații Suedezi) a votat contra celor două rezoluții care susțineau România, iar italianul Borchia (Lega a lui Salvini) și Madison (Estonia) din grupul Identitate și Democrație s-au abținut.

Rezultatul votului din 18 octombrie îl puteți vedea AICI (pag 58-59)
Rezultatul votului din 12 iulie 2023 îl puteți vedea AICI (la punctul 44)

AUR mizează îndeosebi pe un start foarte bun în prima jumătate a anului viitor: trambulina europarlamentarelor

De aceea AUR investește masiv în alegerile europarlamentare, având deja lansarea candidaților, cu un an înaintea alegerilor.

În 22 iulie 2023, la Arenele Romane, AUR a lansat 44 candidați. Au fost prezentați în ordine alfabetică, George Simion spunând că doar Cristian Terheș are primul loc asigurat, ordinea celorlalți urmând a fi anunțată în mai, anul viitor. Candidaturile pentru celelalte alegeri – Președintele României, primăria Capitalei de exemplu – ar urma să fie anunțate după scorul obținut de AUR la europarlamentare, cel puțin aceasta e poziția de acum a lui George Simion.

Gafa AUR, nesesizată până acum de presă, ține de europarlamentarii străini invitați la lansare și prezentați drept aliații AUR, ai lui George Simion și Cristian Terheș. Trei dintre cei cinci europarlamentari străini invitați ai AUR nu au susținut aderarea României la Schengen!

AUR și George Simion consideră blocarea accesului României în spațiul Schengen drept dovada cea mai elocventă a încălcării de către UE a drepturilor românilor. Potrivit AUR, blocarea aderării României la Schengen este rezultatul unei politici externe ce ar fi dusă „în genunchi”, în „poziția de ghiocel” de către Președintele României și europarlamentarii români actuali.

„Faptul că de 11 ani nu suntem primiți în Schengen este o rușine națională pentru care europarlamentarii AUR se vor lupta si vor obține dreptate pentru România”, a declarat George Simion la evenimentul de lansare.

Atât de mult s-a luptat AUR pentru Schengen încât George Simion a reușit contraperformanța ca trei dintre cei cinci europarlamentari străini pe care i-a invitat la evenimentul din 22 iulie de la București – Charlie Weimers (Suedia), Paolo Borchia (Italia) și Kaak Madison (Estonia) – să nu fi susținut ultimele două rezoluți ale Parlamentului European.

Weimers a votat împotriva rezoluțiilor din 10 octombrie 2022 și din 12 iulie 2023, rezoluții care cereau ferm aderarea României la Spațiul Schengen, iar ceilalți doi prieteni ai AUR – Borchia și Madison – s-au abținut.

Mai mult, eurodeputatul Charlie Weimers – Democrații Suedezi din grupul Conservatorilor europeni – este europarlamentarul care, la votul moțiunii din 18 octombrie 2022, a avut un virulent discurs antiromânesc, spunând că aderarea României la Schengen ar însemna ușă deschisă bandelor de hoți români.

● La București, în 22 iulie 2023, la Arenele Romane, Charlie Weimers anima tribunele cu simpatizanți AUR pe care îi punea să strige „România, România!”. „În ciuda tuturor vorbelor frumoase pe care le auziți la Bruxelles – solidaritate, schimbare climatică etc. – lor, birocraților, nu le pasă de voi”, le spunea Weimers activiștilor AUR, și încheia: „Îi mulțumesc lui George Simion că m-a invitat. Îi mulțumesc lui Chris Terhes, dragul meu coleg, un român mândru, un om foarte bun si luptător îndrăzneț pentru libertate!”.

 

● DAR la Strasbourg, în 18 octombrie 2022, în Parlamentul European, Charlie Weimers își motiva votul contra aderării României la Schengen printr-un îndemn al unui ziar suedez: „Nu deschideți ultima ușă bandelor de hoți români”.

● Culmea ipocriziei, în 12 iulie 2023, cu doar zece zile înainte să vină și să susțină AUR la București, Charlie Weimers a votat din nou împotriva unei noi rezoluții a Parlamentului European (pe care o puteți citi AICI), rezoluție care cerea aderarea României și Bulgariei până la sfârșitul lui 2023, deplângea votul nejustificat al Consiliului European din 8 decembrie 2022 contra României si Bulgariei și considera că românii și bulgarii sunt discriminați.

● Alți doi europarlamentari susținători ai AUR care au vorbit la lansarea candidaților lui Simion – italianul Borchia și estonianul Madison – s-au abținut și în 12 iulie 2023, refuzând astfel să susțină România.

Așadar, majoritatea deputaților care au fost prezentați ca aliați ai AUR (3 din cei 5 europarlamentari prezenți) nu a susținut aderarea României la Schengen! Aceștia sunt prietenii AUR care acuză poziția de „ghiocei” a europarlamentarilor români.

Din cinci eurodeputați invitați de Simion și Terheș la lansarea candidaților AUR la europarlamentare, AUR a reușit performața să aducă doar doi care au susținut aderarea României la Schengen – Carlo Fidanza (Fratelli d’Ialia) și Kosma Zlotowski (PiS – Polonia).

De menționat că, majoritatea participanților la evenimentul AUR au venit îmbrăcați în tricouri sau cămăși albe (așa cum se poate observa în imaginile de mai sus), amintind de mitingul PSD „împotriva abuzurilor din justiție” din iunie 2018 din Piața Victoriei, „mitingul cămășilor albe” fiind cel mai mare organizat de partid în mandatul lui Liviu Dragnea.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: