Lansarea unui parasolar uriaș în spațiu ar putea rezolva problema încălzirii globale

Sursă foto: https://www.nasa.gov/

Pământul a ajuns în punctul cel mai fierbinte din istoria sa, iar omenirea nu face nici pe departe destul pentru a salva planeta. În aceste condiții, un număr mic – dar în creștere – de astronomi și fizicieni propun o soluție care pare împrumutată din poveștile științifico-fantastice: un fel de umbrelă de plajă uriașă care plutește în spațiu, scrie The New York Times.

Ideea este de a crea o umbrelă de soare uriașă pe care să o trimitem într-un punct îndepărtat aflat între Pământ și Soare pentru a bloca o cantitate mică, dar crucială de radiație solară – destul cât să reducem efectele încălzirii globale.

Oamenii de știință au calculat că dacă doar ceva mai puțin de 2% din radiația Soarelui ar fi blocată, ar fi destul pentru a răci planeta cu 1,5 grade Celsius și pentru a menține Pământul în limitele unei clime rezonabile.

Ideea a apărut de mai mulți ani, dar nu a fost tratată ca o soluție serioasă. Dar, pe măsură ce criza climatică continuă să se înrăutățească, interesul în parasolare spațiale a crescut și tot mai mulți cercetători vin cu propriile lor variante. Există chiar și o fundație dedicată promovării scuturilor solare.

Un studiu recent realizat de Universitatea din Utah a explorat ideea de a împrăștia praf în spațiu, în timp ce o echipă de la MIT studiază posibilitatea construirii unui scut din „bule spațiale”.

Istvan Szapudi, un astronom de la Institutul pentru Astronomie de la Universitatea din Hawaii, a publicat vara trecută un studiu în care propunea agățarea unui scut solar uriaș de un asteroid modificat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL