Laptele, brânza și uleiul de măsline, mult mai ieftine în Italia decât în România

Sursa foto: Freepik

Românii stabiliţi în Italia au observat, cu stupoare, că produsele de la raft, din supermarketurile din Peninsulă, sunt mai ieftine decât în ţară.

Au fost atât de miraţi, încât au filmat preţurile, ca să ne convingem cu toţii.

„Băi fraților, au ăștia niște prețuri aici în Italia, de a înnebunit pământul. Fiți atenți: ulei de măsline, 6,48 euro, aproximativ 32 de lei, iar la noi este vreo 70 de lei, paste Barilla, 0,59 euro, adică 3 lei, la noi sunt 6-7 lei.

O bucată de parmezan de 200 g costă în Italia 2,99 euro (aproximativ 15 lei), în timp ce în România ajunge la peste 30 de lei. De asemenea, un litru de lapte se vinde în supermarketurile italiene cu 1,10 euro (5,5 lei), în timp ce în România prețul este între 7 și 10 lei”, a spus bărbatul pe filmare.

Salarii duble în Peninsulă

Iar comparațiile ce dezavantajează România merg mai departe. Salariile din ţara noastră se situează la jumătatea mediei din „Cizmă”.

Salariul minim brut în Italia este de 1.200-1.300 de euro, față de 3.300 de lei (aproximativ 660 de euro net) în România. Salariul mediu net din Peninsulă, conform Romania TV, variază între 1.800 și 2.500 de euro, în timp ce în România acesta este de 4.700 de lei, adică aproximativ 940 de euro.

Mâncarea se scumpeşte şi din cauza vremii

Anul 2024 a fost declarat cel mai cald an înregistrat vreodată, iar trendul pare să continue în 2025. Schimbările climatice ar putea duce la penurie alimentară.

Încălzirea globală și inflația alimentară determină creșterea numărului de gospodării afectate de foamete și malnutriție, potrivit unui semnal de alarmă tras de experţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: