Politologul Radu Carp a arătat, pentru PS News, că deși este un adversar politic redutabil, noul președinte al USR, Elena Lasconi nu are nici echipă și nici resurse în partid, la ora actuală. „Cei din aripa dură a USR dețin resursele. Ei și-au atins obiectivele. Dacă ne uităm la cei care au intrat în Parlamentul European, cam ăștia sunt”, a punctat analistul.
„Elena Lasconi este un adversar redutabil pentru orice partid politic, pentru că are un mare avantaj față de liderii care au fost până acum la conducerea USR: a câștigat două bătălii electorale.
Problema este că Elena Lasconi nu are o echipă care să o ajute. Vom vedea cine va fi cu ea sau cine o va sabota
Ea a enunțat câteva persoane, dar vom vedea cine va fi cu ea sau cine o va sabota. În orice caz, este un adversar redutabil, validată prin vot. Deci nu i se poate reproșa că de undeva, din umbră, a încerca să conducă.
Marea dilemă este cum va participa la alegeri?
USR va participa singur sau în continuare într-o alianță electorală? Este exact punctul unde Lasconi nu a spus, deocamdată, nimic. Și este important. De ce? Pentru că dacă participă în aceeași alianță electorală este pericol cumva de a nu intra în Parlament. Dacă USR va participa singur, e același pericol.
Deci, sunt două variante, ambele riscante, dar ele trebuie calculate și nu cred că s-a făcut încă o analiză. De ce a fost scorul atât de slab în această combinație cu PMP și cu Forța Dreptei?
În prezent vorbim despre lipsa resurselor. Nu știu câți dintre cei care au fost până acum la conducere vor dori să se alăture noii echipe. Deocamdată a fost votat președintele, dar nu știm echipa.
Aripa dură a USR deține resursele
Mă refer la domnul Barna, la domnul Ghinea, la domnul Voiculescu, la cei care au început în USR și care dispun de resurse importante de persoane, resurse financiare și care știu ce butoane să apese. În ce măsură vor merge cu Elena Lasconi sau vor prefera un alt fel de joc, nu știm.
Pentru că toți din această echipă, de fapt, și-au atins obiectivele. Dacă ne uităm la cei care au intrat în Parlamentul European, cam ăștia sunt”, a afirmat analistul politic, Radu Carp.
Votul pentru alegerea noului președinte al USR a durat două zile. Pe lângă lângă liderul de partid, la Congresul USR a fost votat și noul Birou Național, organism care poate bloca deciziile preşedintelui.
Votul s-a desfășurat online, la proces participând toți membrii de partid. Scrutinul are loc după decizia lui Cătălin Drulă de a demisiona de la șefia partidului, în urma scorului mic obținut la alegerile locale și europarlamentare.
După ce a fost aleasă preşedinte al USR, Elena Lasconi, a anunţat, miercuri, 26 iunie a.c., că îşi va depune candidatura pentru alegerile prezidenţiale din acest an. Primărița municipiului Câmpulung Muscel crede că dacă va fi votată să ajungă în turul al doilea al alegerilor din toamnă, va câştiga scaunul de la Cotroceni.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News