Legea pentru prevenirea neregulilor în utilizarea fondurilor externe, promulgată

Bancnote Euro / Inquam Photos / Octav Ganea
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru aprobarea OUG nr. 70/2022 privind prevenirea, verificarea şi constatarea neregulilor/dublei finanţări, a neregulilor grave apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor externe nerambursabile/rambursabile alocate României prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora şi recuperarea creanţelor rezultate.

„În cazul constatării unor nereguli care prezintă indicii privind posibile fraude, structurile de control din cadrul autorităţilor cu competenţe în gestionarea fondurilor externe nerambursabile/rambursabile alocate României prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă cu rol de verificare şi control au obligaţia să sesizeze de îndată DLAF/OLAF, EPPO/DNA şi să continue activitatea de verificare, fără a aduce atingere desfăşurării cercetării organelor abilitate, în situaţia în care indiciile de fraudă nu afectează stabilirea creanţei bugetare”, prevede legea.

Actul normativ mai prevede că în situaţia existenţei unei decizii definitive a instanţei judecătoreşti prin care se modifică neregulile constatate, coordonatorii de reforme şi/sau investiţii emit proces-verbal de stabilire a creanţelor bugetare, după caz.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: