UPDATE Liberalii, în prima ședință de după Congresul PSD. Ce decizii sunt așteptate

Sursă foto: Inquam Photos / Saul Pop

UPDATE 10:50

Ședința Biroului Politic Naţional al PNL a fost amânată pentru joi, 29 august, au precizat surse liberale pentru PS News. Consiliul Național care va stabili candidatul la prezidențiale va avea loc pe 7 septembrie.

––––––

PNL va avea, luni, un Birou Politic Naţional, conform purtătorului de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe.

„Foarte probabil ca acest Birou Politic Naţional din 26 să fixeze şi să convoace structura care va desemna candidatul pentru cursa prezidenţială. Asta înseamnă că, estimând, în prima săptămână a lunii septembrie vom avea un Consiliu Naţional care va lua această decizie”, a spus Stroe.

El a avansat data de 7 septembrie pentru organizarea Consiliului Naţional, în care va fi făcut anunţul oficial.

„Astăzi, Nicolae Ciucă este candidatul PNL, este susţinut de tot partidul şi cu siguranţă avem toate motivele să fim optimişti”, a mai spus Stroe.

El a menţionat că ”în acest moment, profilul pentru a reprezenta PNL în această competiţie prezidenţială este Nicolae Ciucă, care a întrunit încrederea partidului şi are calităţile necesare pentru această funcţie”.

Ciucă și Ciolacu se bat pentru Cotroceni

Potrivit unui sondaj CURS, în turul II vor concura Nicolae Ciucă, președintele PNL, și Marcel Ciolacu, președintele PSD. Locul trei în sondaj îl ocupă Mircea Geoană, urmat de liderul AUR, George Simion.

Așadar, Marcel Ciolacu are o cotă de 32%, urmat de Nicolae Ciucă, cu 19%, Mircea Geoană are 15%, iar liderul AUR doar 14%.

În cazul intenției de vot la alegerile parlamentare, dacă acestea ar avea loc duminică, 34% din votanți ar opta pentru PSD, 24% pentru PNL, și doar 14% pentru AUR.

Sondajul a fost realizat în perioada 6-22 august, pe 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, metoda de culegere a datelor fiind faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este +/- 3% la un nivel de încredere de 95%

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: