Lider PLR: Situaţia în care se află PNL este una de-a dreptul ruşinoasă

Prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției PSnews.ro, vicepreşedintele Partidului Liberal Reformator, Ovidiu Silaghi, transmite că decizia tribunalului cu privire la desemnarea lui Klaus Iohannis ca preşedinte al PNL şi de modificare a statutului, reprezintă o reparaţie la nivel moral făcută membrilor PNL, afirmând că situația în care se află PNL este „de-a dreptul rușionoasă”.

Silaghi a subliniat  faptul că această decizie reprezintă dovada clară că nu prin parvenitism se poate avansa în cadrul unui partid.

„Situaţia în care se află PNL în acest moment este una de-a dreptul ruşinoasă pentru un partid de anvergura sa. Ceea ce se întâmplă în PNL, am spus încă din urmă cu mai multe luni, că nu este normal. Deciziile luate fără a exista o consultare în prealabil, schimbările de atitudine, de discurs, au făcut foarte mulţi oameni să se îndepărteze de PNL sau să fie îndepărtaţi pentru că nu achiesau la hotărârile conducerii, fie ea a lui Antonescu sau Iohannis. Decizia tribunalului cu privire la ilegalitatea numirii lui Klaus Iohannis ca preşedinte al PNL, dar şi amendarea statutului adoptat pe repede înainte de congresul partidului, arată că în partid se întâmplă ceva în neregulă.

Deopotrivă, vorbim în cazul acestei decizii despre o reparaţie la nivel moral făcută membrilor PNL şi celor care au crezut în acest partid. Decizia tribunalului dovedeşte că parvenitismul nu reprezintă o modalitate de a avansa în cadrul unui partid, ci funcţiile trebuie obţinute pe bază de merite”, a transmis Silaghi.

Ovidiu Silaghi a mai declarat faptul că prin decizia tribunalului este dat un semnal de alarmă „că nu poţi să avansezi într-un partid politic bătând din palme sau pe pile”.

„Prin decizia tribunalului este dat un semnal că nu poţi să avansezi într-un partid politic bătând din palme sau pe pile. Derogările folosite de Klaus Iohannis au reprezentat o jignire pentru membrii vechi ai partidului. Pentru ca Iohannis să fie preşedinte al PNL s-a trecut peste tot ce înseamnă statut sau membrii de partid”, a spus liderul PLR.

Vicepreședintele PLR a mai afirmat că prin deciziile luate în ultimele luni, Iohannis și cei apropiați lui au aruncat la coș liberalismul.

„Cei care am decis să părăsim PNL am sesizat aceste abuzuri care au loc în cadrul partidului, ilegalităţi pe care Iohannis şi şleahta lui le-au făcut şi continuă să le facă pentru a impune anumite decizii, anumite persoane în funcţii de conducere ale partidului. Prin deciziile luate în ultimele luni, Iohannis şi cooperativele din jurul său au aruncat la coş liberalismul, istoria PNL şi tradiţia politică a acestui partid”, a conchis Ovidiu Silaghi.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: