Lider PSD, audiat la Parchet într-un dosar de evaziune fiscală

Lista liderilor politici și a președinților de Consilii Județene care sunt audiați de organele de anchetă este din ce în ce mai mare. După ce luni a președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost ridicat de procurorii DNA, marți a venit rândul șefului CJ Timiș, Tudor Bojin.

Liderul PSD, Tudor Bojin, a fost audiat, marți, de procurorii Parchetului General din Timiș într-un dosar mai vechi, cu Apele Române Banat, în care este suspectat de evaziune fiscală și acordarea unor contracte preferențiale.

În același dosar sunt implicați atât soția liderului PSD, Maria Bojin, cât și fiul acestuia, Emilian Bojin, pe care, în 2013, procurorii i-au audiat în calitate de martori. Cei doi au fost acționari societatea vizată de două ori, conform datelor de la Registrul Comerțului, ei ieșind din firmă înainte ca societatea să încheie contractele cu Apele Române pentru bălțile Dumbrăvița și Ianova. Uterior, aceștia au revenit în societate și, în 2011, firma i-a fost vândută lui Viorel Mihalcea.

Ancheta a început în octombrie anul trecut, când polițiștii au descins la sediul Apelor Române Banat de unde au ridicat mai multe documente legate de contractele încheiate cu firma Temadi TMB, firmă în care asociați au fost soția și fiul acestuia.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: