Liderii APEC, divizaţi în privinţa războaielor din Ucraina şi Gaza, după un summit de două zile

Liderii APEC
Sursa foto: wikipedia

Liderii de pe coasta Pacificului au arătat diviziuni în privinţa războaielor din Ucraina şi Gaza după un summit de două zile al forumului de cooperare economică Asia-Pacific (APEC), deşi au promis sprijin pentru reformarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului, transmite Reuters.

Zilele de întâlniri, care au implicat miniştri şi lideri APEC, au fost dominate de un summit de miercuri între preşedintele american Joe Biden şi preşedintele chinez Xi Jinping, menit să reducă tensiunile dintre cele două mari economii ale lumii, care au alarmat regiunea.

Cei 21 de membri ai APEC, care includ şi Rusia şi ţirle majoritar musulmane  Indonezia şi Malaezia, au intrat la întâlniri divizate în legătură cu războiul Rusiei din Ucraina şi războiul Hamas-Israel din Gaza şi aşa le-au şi încheiat.

O declaraţie emisă de preşedintele APEC din acest an, Statele Unite, a reiterat declaraţia liderilor APEC de anul trecut, spunând că ”majoritatea” membrilor APEC ”condamnă cu fermitate agresiunea împotriva Ucrainei”.

Aceasta a spus că liderii au făcut schimb de opinii cu privire la criza din Gaza, unii s-au opus limbajului declaraţiei preşedintelui într-o ”Declaraţie Golden Gate”, care acoperă probleme economice, ”pe baza faptului că nu cred că APEC este un forum pentru a discuta probleme geopolitice.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: