Ligia Deca: Inteligenţa artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în educaţie

Ligia Deca
Sursă foto: Facebook / Ligia Deca

Ministrul Ligia Deca susține că inteligența artificială va fi tot mai prezentă în educație, insistând asupra necesității de a integra această tehnologie prin digitalizarea platformelor și a resurselor educaționale.

Conform ministrului Educației, este crucial ca inteligența artificială să fie un instrument focalizat pe necesitățile elevilor și să ofere utilitate cadrelor didactice, respectând în același timp standardele de etică și protecția datelor personale.

„Inteligenţa artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în educaţie. Însă este extrem de important ca această integrare să fie bazată pe digitalizarea platformelor şi a resurselor educaţionale, pentru că doar astfel vom putea beneficia cu adevărat de avantajele acestui instrument. De asemenea, este esenţial ca AI să fie un instrument centrat pe nevoile elevilor şi util cadrelor didactice, cu respectarea normelor de etică şi a standardelor de protecţie a datelor personale”, a scris Ligia Deca, joi, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: