Ligia Deca: Mulţi tineri nu trec de nivelul 2 în testele PISA

ligia-deca-media.pnl
Sursa foto: media.pnl.ro

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, vineri, că există mulţi de tineri de 15 ani care nu trec de nivelul 2 în testele PISA, ceea ce înseamnă că nu pot utiliza în viaţa reală cunoştinţele teoretice dobândite în şcoală. Aceasta a mai spus că sunt în derulare măsuri pentru a crește calitatea educației timpurii, care este corelată cu rezultatele pe care copiii le obțin la aceste teste.

„Deja facem nişte lucruri pentru a creşte cuprinderea copiilor şi calitatea experienţei în grădiniţă pentru că acest lucru va ajuta, mai târziu, copiii să aibă o bază pe care să poată construi”, a mai spus ministrul.

„Avem şi copii excepţionali care câştigă în competiţiile naţionale şi internaţionale şi avem şi o proporţie mult prea mare de copii, de tineri de 15 ani care nu trec de nivelul 2 în testele PISA ceea ce înseamnă că nu pot utiliza în viaţa reală cunoştinţele teoretice pe care le capătă în şcoală.

Ceea ce trebuie să facem este să învăţăm din aceste constatări ale testului PISA, să vedem care sunt factorii corelativi, pentru că nu avem factori cauzali. PISA ne indică nişte potenţiale piste pe care ar trebui să le investigăm şi zona în care am putea să luăm măsuri”, a afirmat Deca, vineri, la Parlament, într-o conferinţă de presă, susţinută împreună cu directorul OCDE pentru educaţie şi competenţe, Andreas Schleicher.

Ea a menţionat că sunt în derulare măsuri pentru creşterea calităţii educaţiei timpurii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL