Ligia Deca: Personal, mi-aş dori o flexibilitate mai mare în anii finali ai parcursului liceal 

Sursă foto: Facebook/ Ministerul Educației - România

Ministrul Educaţiei afirmă, întrebat dacă prin noile planuri-cadru ia în calcul eliminarea unei părţi din materiile care încarcă programa şcolară în ultimii ani de liceu, că există discuţii în acest sens, iar în funcţie de concluziile grupurilor de lucru se vor lua şi eventuale decizii. Deca subliniază că, personal, susţine acest lucru.

Întrebată luni, în conferinţa de presă în care a anunţat rezultatele examenului de bacalaureat, dacă ia în calcul adoptarea modelului unor ţări occidentale, unde în ultimii doi ani de liceu elevii aleg ce facultate doresc să urmeze şi se concentrează mai mult pe materiile pe care ar urma să le studieze, Ligia Deca a răspuns că personal ar opta ”pentru”.
„Într-adevăr, am avut această discuţie a personalizări curricumului liceal în funcţie de opţiunea ulterioară a absolventului. A fost una dintre discuţiile iniţiale şi unul dintre principiile pe care am rugat ca cei din grupurile de lucru să le ia în considerare. O să vedem ce rezultă în urma discuţiilor din grupurile de lucru însă eu, personal, da, mi-aş dori o flexibilitate mai mare în anii finali ai parcursului liceal în aşa fel încât să existe  relevanţă a disciplinelor care pot fi alese de către elev în aşa fel încât parcursul ulterior în învăţământul superior să fie sprijinit de parcursul liceal”, răspunde ministrul Educaţiei.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: