Lloyd Austin se va întâlni cu liderii militari din Israel

Sursa foto: Twitter (X)

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, va vizita luni Israelul, cu ocazia unei călătorii de mai multe zile în Orientul Mijlociu. Departamentul Apărării a declarat că Austin se va întâlni cu liderii militari israelieni pentru a sublinia angajamentul „de neclintit” al SUA față de dreptul Israelului de a se apăra în conformitate cu dreptul umanitar internațional, relatează DW.

El va discuta, de asemenea, despre măsurile pe care Israelul le ia pentru a atenua daunele provocate civililor, precum și despre planurile Israelului pentru Gaza după încetarea luptelor.

„Este de competența [Israelului] să stabilească momentul în care evaluează că Hamas a fost suficient de degradat [astfel încât] să poată trece la următoarea fază a campaniei lor”, a declarat un oficial de rang înalt din domeniul apărării, care nu a fost identificat, potrivit unui comunicat de presă publicat de Pentagon.

Vizita lui Austin în Israel are loc în contextul în care mai multe națiuni occidentale au făcut duminică presiuni pentru o încetare a focului.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: