Dr. George Marinescu: Lucrăm cu cel mai performant ecograf pe plan mondial

Policlinica Primăverii dispune de un ecograf care permite examinări complexe ale sarcinii și oferă imagini profunde si detaliate, cu rezolutie mare, încă din primele etape de dezvoltare ale fătului.

Ecograful Voluson Expert 22, dezvoltat în colaborare cu medici obstetricieni și imagiști de top, are și o importantă componentă de inteligență artificială care crește viteza și acuratețea examinării.

În cei peste 25 de ani de experiență, spune Dr. George Marinescu, medic specialist în radiologie și imagistică medicală, cu competențe în ecografie generală și morfofetală la Policilinica Primăverii, am avut ocazia să lucrez cu numeroase tipuri de ecograf. Voluson Expert 22, cel mai recent model pus pe piață de General Electric, reprezintă un salt major în performanța pe care o aștepți de la partenerul tău de muncă. Alături de pregătirea profesională în domeniul imagistic, folosirea unui echipament de înaltă performanță poate ajuta enorm în elucidarea unor probleme de diagnostic. Cu ajutorul sondelor de ultimă generație, a celor mai recente softuri și a puterii enorme de procesare a imaginii, GE Voluson Expert 22 este cel mai performant ecograf existent în domeniul medical pe plan mondial, în special în monitorizarea sarcinilor. Pot fi astfel depistate foarte precoce, din primul trimestru de sarcină, anomaliile morfologice ale fătului. Grație acestui ecograf este posibil să depistăm, între săptămânile 11 și 13 de sarcină anomalii cromozomiale de tipul sindromului Down, anomalii cardiace, cerebrale, ale scheletului și organelor interne.”

În lume, în fiecare an, sunt efectuate peste 400.000 de ecografii pentru sănătatea femeii și a copilului.

Ecograful Voluson Expert 22 este perfect nu doar pentru femeile însărcinate, ci și pentru depistarea din timp a numeroase afecțiuni.

Astfel, performanțele noului ecograf, dublate de expertiza Doctorului George Marinescu permit examinarea ecografică de second-opinion pentru un număr mare de afecțiuni, pentru a avea garanția unui diagnostic cât mai corect.

Dr. George Marinescu este medic primar în Medicină Nucleară, cu a doua specializare în Radiologie și Imagistică Medicală. Este Doctor în Științe Medicale, cu atestat în tomografie computerizată, ecografie generală și ecografia de sarcină: ecografia morfologică de trimestrul I (dublu test), morfologie fetală trimestrul II și evaluarea calcului de risc (atestat Fundația de Medicină Fetală – FMF).

Dr. Marinescu are o îndelungată activitate în domeniul imagistic. Începând cu anul 1991, acesta a efectuat peste 100.000 de investigații imagistice și a condus pentru o lunga perioadă de timp Secția de Medicină Nucleară, Ecografie și Explorări Funcționale a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central București. La conducerea acesteia, Dr. George Marinescu a pregătit numeroase generații de rezidenți în domeniul ecografiei și al scintigrafiei.

Dr. George Marinescu face parte din echipa Policlinicii Primăverii, unde efectuează o gamă variată de ecografii la adulți și copii: abdominale, pelvine, mamare, tiroidiene, ale glandelor salivare, ale părților moi,  ganglionare, testiculare, sonoelastografie, morfologie sarcină trimestrul I, dublu-test FMF, morfologie trimestru II/III, biometrie/doppler sarcină.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL