Lucrările silvice, blocate pe mai mult de 280.000 hectare, din cauza birocraţiei

Sursa foto: Pixabay

Ministerul Mediului anunţă, marţi, că lucrările silvice sunt blocate pe mai mult de 280.000 hectare, din cauză că amenajamentele silvice nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial. Ar trebui publicate 200 de amenajamente, fiecare de câteva sute de pagini, capacitatea Monitorului Oficial fiind de patru astfel de documente pe săptămână. Ministrul Mircea Fechet se va adresa, marţi, Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor.

”În urma adoptării Legii 347/2023 la sfârşitul anului 2023, a fost instituită obligativitatea publicării amenajamentelor silvice în Monitorul Oficial al României. Amenajamentele silvice sunt documente tehnice complexe, cuprinzând fiecare mai multe sute de pagini. În prezent, peste 200 de amenajamente silvice, aprobate la nivelul MMAP, aşteaptă publicarea în MOf, capacitatea tehnică fiind de maxim patru amenajamente pe săptămână”, anunţă, marţi, Ministerul Mediului.

Citeşte mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL