Lui Iohannis începe să îi placă OUG privind traseismul politic

Ordonanța de Urgență care le permite aleșilor locali să migreze fără a-și pierde mandat le dă bătăi de cap liberalilor.

Dacă în urmă cu o săptămână, președintele PNL, Klaus Iohannis, spunea că nu crede că PNL va pierde prea mulți aleși locali și că ”este posibil ca unii dintre primari să vină la noi în unele judeţe”, acum, după ce mai mulți aleși locali liberali și-au arătat intenția de a pleca din partid, Iohannis și-a schimbat declarația și vede această migrație un avantaj pentru Partidul Național Liberal.

”Ca să vorbesc în termen militărești, să zic așa, ne pregătim pentru bătălia decisivă, care este avantajată dacă scoate verigile slabe din interior (n.r. – făcând referire la cei care au ales să plece din PNL). Este regretabil că acești oameni au ajuns sa reprezinte PNL, chiar dacă nu sunt convinși de PNL. Dacă ciolanul s-a mutat din curte, se muta și ei (n.r. – făcând referire la ruperea USL și ieșirea PNL de la guvernare)”, a spus Iohannis.

P.S.(news): Până la urmă președintelui PNL, Klaus Iohannis, pare să îi convină Ordonanța de Urgență a lui Liviu Dragnea și să o vadă ca o oportunitate de a scăpa de cei care nu sunt de acord cu fuziunea cu PDL, cu trecerea la PPE sau pur și simplu cu candidatura lui la prezindențiale. Cu alte cuvinte, Iohannis scapă de o mare parte din cei care erau împotriva lui și ca să ”vorbim în termen militărești”, comandantul Iohannis își va putea controla mai ușor soladații. 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: