Luna europeană a securității cibernetice

Luna europeană a securităţii cibernetice (European Cyber Security Month – ECSM), un proiect european, coordonat de Agenţia UE pentru Securitate Cibernetică (ENISA) şi sprijinit de Comisia Europeană şi de statele membre ale UE, se va derula pe parcursul lunii octombrie, informează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

De altfel, DNSC este parte a proiectului-pilot ECSM şi coordonator naţional al campaniei de conştientizare încă de la debutul proiectului, din anul 2012.

Potrivit sursei citate, lansarea oficială a campaniei din acest an are loc în cadrul evenimentului „Cyber Days 2023”, organizat la Parlamentul European în perioada 26 – 28 septembrie 2023.

„Luna europeană a securităţii cibernetice îşi propune să crească gradul de conştientizare în materie de securitate cibernetică şi să ne aducă la curent cu ameninţările din spaţiul cibernetic. Ne reaminteşte că ne putem întări cu uşurinţă propria securitate cibernetică prin adoptarea unor obiceiuri digitale bune. Fiind în alertă împotriva escrocilor, putem rămâne în siguranţă”, a declarat Margaritis Schinas, vicepreşedinte pentru promovarea modului de viaţă european.

La rândul său, Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă, a adăugat: „Scamatorii devin foarte creativi în ceea ce priveşte modul lor de a ataca utilizatorii şi organizaţiile. Prin urmare, este esenţial să rămânem în alertă cu noile tehnologii şi să luăm foarte în serios siguranţa noastră online. Ameninţările din spaţiul cibernetic evoluează într-un ritm alert, iar comportamentul cetăţenilor poate juca un rol fundamental în modul în care ne menţinem securitatea cibernetică – este responsabilitatea noastră comună”.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL