MAE după ce 12 angajaţi ai Agenţiei Naţiunilor Unite au fost acuzaţi de implicare în atacurile din 7 octombrie

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

MAE afirmă, după ce 12 angajaţi ai Agenţiei Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) au fost acuzaţi de implicare în atacurile Hamas din 7 octombrie, din Israel, că aceste acuzaţii impun o anchetă amănunţită, precizând că va urmări îndeaproape evoluţiile şi va acţiona în consecinţă, fără a face niciun anunţ referitor la suspendarea finanţării pentru UNRWA, după modelul SUA şi al altor state.

”Suntem extrem de îngrijoraţi de acuzaţiile grave de implicare a personalului UNRWA în atacul terorist din 7 octombrie împotriva Israelului. Acestea impun o anchetă rapidă şi amănunţită. Salutăm angajamentul secretarului general pentru o acţiune categorică. Vom urmări îndeaproape evoluţiile şi vom acţiona în consecinţă”, este mesajul MAE.

MAE nu face niciun anunţ cu privire la suspendarea finanţării pentru UNRWA..

Conform celei mai recente hotărâri de Guvern referitoare la finanţarea UNRWA, cea mai recentă sumă aprobată este de 200.000 de euro.

”Se aprobă plata unei părţi a contribuţiei financiare voluntare anunţate de România în cadrul Conferinţei anuale a Donatorilor internaţionali pentru UNRWA, reprezentând suma de 200.000 EUR”, se arată în HG.

Contravaloarea în lei a contribuţiei financiare voluntarese suportă ”din bugetul Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2023, capitolul 51.01 „Autorităţi publice şi acţiuni externe”, titlul 55 „Alte transferuri””.

Agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) a anunţat vineri că a deschis o anchetă în cazul mai multor angajaţi suspectaţi de implicare în atacurile din 7 octombrie din Israel comise de Hamas şi a precizat că a întrerupt colaborarea cu aceşti membri ai personalului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL